2019-09-28 05:30:14• hírek • (x)

Eredeti olasz pizza – egyenesen a No Pardon Delivery kemencéjéből

Ha Szatmárnémetiben valaki szeretne egy igazi olasz pizzát enni, akkor csak egy név merülhet fel, méghozzá a No Pardon Delivery-é, mely az utóbbi hónapok alatt, kemény munka árán tapasztalta ki, miként lehet sokak kedvenc ételét a legmagasabb minőségben elkészíteni.

A No Pardon Delivery 2019 januárjában nyitotta meg kapuit a pizzakedvelők felé, és már a kezdetekben az volt a szándékuk, hogy a mindenhol kapható, elektromos kemencékben sült pizzák helyett egy olyan alternatívát nyújtsanak a szatmáriaknak, mely a lehető legközelebb áll az hamisítatlan, fatüzelésű kemencében készült ételhez. De épp ebben állt a No Pardon Delivery által vállaltaknak a legnagyobb kihívása is: a lakosság nem volt hozzászokva az ily módon készült, a megszokottól némiképp eltérő pizzához, sőt, ennek okán sokszor panasszal is éltek, viszont kellő kitartással sikerült a kétkedőknek bebizonyítani, hogy az étterem konyhájából csak és kizárólag minőségi termékek kerülnek ki.


Az elmúlt hónapokban a No Pardon Delivery csapatának sikerült megtalálnia az aranyközéputat, azaz azt a módszert, mellyel olyan pizzát lehet készíteni, mely az igazi olasz konyhát idézi, mégis megfelel a szatmári vásárlóknak is.


A jó pizza egyik ismérve a megfelelő állagú, kelesztett tészta. Vannak olyan Michaelin-csillagos olasz séfek, akik a 2 napos tésztakelesztésre esküsznek, mások megelégszenek már a 16 órás kelesztési idővel is. Arról is megoszlanak a vélemények, hogy melyik a legjobb liszt a pizzatésztához. Az eredeti olasz receptek szerint hogyha igazán jó tésztát szeretnénk készíteni, akkor a legjobb választás a szinte púderszerűre őrölt, többszörösen átszitált nullás vagy dupla nullás jelölésű liszt. A tésztát csak kézzel szabad gyúrni, formázni, majd lehetőleg tölgyfával felfűtött kemencében kell megsütni – tartják a nagymesterek.


De mi a helyzet a korábban említett hőfokkal? Egy jól felépített, igazi nápolyi típusú fatüzelésű kemencét 450 – 480 fokra is fel lehet fűteni. Ezen a hőmérsékleten a pizza pontosan 90 másodperc (!) alatt készül el. A hatalmas hőfoktól a pizza alja azonnal ropogósra sül, a széle, teteje pedig felpúposodik. Ha ennél alacsonyabb, 300-350 C fokos kemencébe tesszük sülni a pizzát, akkor annak már 2-4 percre van szüksége a az elkészüléshez. Az utánozhatatlan ízről és a magas minőségről a mindig friss paradicsomos alap, a friss feltétek és a féltve őrzött receptek gondoskodnak.


A No Pardon Delivery csapata minden pizza készítésekor szem előtt tartja ezen útmutatást, és kemencéjükből csakis kifogástalan minőségű pizzák kerülhetnek ki. Ha te is szeretnél te is belekóstolni az igazi olaszos ízvilágba, akkor használd ki a No Pardon Delivery (delivery.nopardon.ro) adta lehetőséget, és kérd egyenesen otthonodba a legfinomabb pizzákat.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: